Credit foto: Heather Gardner ~ The Raw Teacher |
Pasul 1. Lasam migdale in apa pe parcursul noptii, timp de 12 ore. Le scurgem apoi de apa.
Pasul 2. Mixam migdalele in patru parti de apa la o parte de migdale (o ceasca migdale, 4 cesti apa) pana sunt macinate perfect.
Pasul 3. Punem peste un bol de sticla sau un alt vas din sticla un tifon sau o punga de filtrare si turnam laptele in ea.
Laptele de migdale poate fi pastrat la frigider pentru 4 pana la 7 zile acoperit, iar inainte de a-l consuma este bine sa il mai mixam putin.
De ce este nevoie de hidratarea semintelor? Raspunsul l-am gasit pe blogul Bucurie. Bunastare. Hrisca ideea este sa ajutam organismul nostru sa digere cat mai usor hrana, iar pentru asta este esential sa lasam semintele in apa la hidratat, pe cat posibil, orice timp de inmuiere e mai bun decat deloc, spune autoarea blogului.
Migdalele ramase in urma strecurarii le putem folosi ca blat la un tort raw sau pentru un gomaj cosmetic pentru corp si fata, de exemplu.
Laptele de migdale este o sursa excelenta de proteine, calciu extrem de benefic si usor absorbit de corp, fara efecte secundare mai ales in cazul copiilor si adultii cu intoleranta la lactoza). Ajuta in starile de oboseala prin continutul ridicat de magneziu si reface tesuturile prin vitamina E.
Un articol excelent documentat pe aceasta tema aici. (Almond Milk Nutrition Facts)