duminică, 21 octombrie 2012

Cum preparam corect maceratul la rece

In partea a III-a a istoriei "Despre ceaiuri" , continuare metodelor corecte de preparare a infuziilor si a decoctului va povestesc despre realizarea modul in care poti pregati maceratul la rece pentru a impulsiona plantele de leac. 
Iata ce ai de facut cu planta despre care ai aflat ca trebuie folosita prin aceasta metoda:

1.  Pregatesti un preparat din fructe si legume (depinde ce plante vizezi pentru tratament)  taiate in bucat mici sau razuite printr-o razatoare de sticla, material plastic sau metal inoxidabil, peste care se pune cantitatea de apa prescrisa in fiecare reteta naturista.
2.    Se lasa in contact componentele timp de 6-8 ore, nu mai mult, deoarece, mai ales vara, la temperatura mediului ambiant pot surveni fenomene de fermentare sau de dezvoltare a unor bacterii prezente in mediul ambiant sau chiar pe suprafaţa plantelor. Din acest motiv, vara macerarea se va face la frigider sau intr-un mediu cu temperature de circa 4 grade.
3.    Dupa pastrare in contact cu apa, maceratul se filtreaza prin tifon dublu, iar in final se stoarce continutul din tifon. Maceratul astfel obtinut se foloseste imediat sau se pastreaza la frigider maximum 24 de ore.
Sursa: lucrari academician Ovidiu Bojor. Plantele sa ne fie medicamente!