miercuri, 8 februarie 2012

Ce mi-ar fi placut sa stiu inainte de nastere...

Cand fiul meu era inca un bebelus mai mare a aparut acest film ce insumeaza enorm de multe lucruri esentiale pentru mame in doar cateva minute. 

As fi vrut sa il stiu inainte de a face primele liste de shopping, calcule de sarcina pe luni si alte lucruri atat de "firesti" pentru o viitoare mamica. Poate va suna cunoscut;-).

Ei bine iata ce as fi spus eu viitoarei mame, mie, daca as fi avut ocazia sa calatoresc putin in timp:

"Ai incredere in tine, in puterea copilului tau, in Divinitate. 
Te rog oricat de mult tii la oameni daca ele nu sunt in acord cu dilema ta, te nu asculta vocile binevoitorilor. Functia si scoala unui om nu egaleaza dorinta de a fi mai bun sau faptul ca tu cresti un individ diferit de altii prin natura sa asa ca pune sub semnul intrebarii chiar si sfatul medicului daca nu simti ca "faci bine". Ia-o pe drumul parentingului bland fara sa eziti, iti va oferi cele mai frumoase bucurii tie si puiului mic. Stiu ca nu iti pari intotdeauna asa cum ai fi simtit ca sunt mamele, dar crede-ma esti suficienta si demna de a fi mama lui. Arata-i cat de minunat este sa fie iubit de tine, este un dar pe vecie!"

Multe din mamele din film schimba acum vieti in cariera lor de medici, consultanti, moase, antrepenori proiecte copii, pietene atunci cand fiecare avem nevoie de una. Le sunt recunoscatoare pentru ca le am in viata mea chiar si pret de un mesaj din cand in cand. 
In mod special ii multumesc Roxanei  Dudus pentru tot sprijinul in consilierea in alaptare si tot ce i-a urmat si mai ales pentru daruirea sa fantastica!
Sper sa va dea curajul de a va urma tot ce simtit mai frumos pentru copilul vostru!

Proiectul a fost inspirat de www.reflectionsofmotherhood.com si de cateva mame care si-au dorit sa imparta cate un gand cu viitorii parinti.
O initiativa Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare.
Fotografii Alexandra Dinca
Sursa aici