vineri, 30 mai 2014

Autodiversificarea pe scurt

Diversificarea (BLW) despre care eu scriu este cel mai simplu si mai apropiat MOD OFERIT OAMENILOR pornind de la alaptarea exclusiva pana la sase luni si continuand cu laptele matern la cerere si cu hrana solida in combinatiile sanatoase pentru copilas dupa prima jumatate de an. 

CE E DIFERIT?

BLW presupune sa ii lasi oportunitatea copilului sa se hraneasca singur de la inceputul diversificarii, respectiv in jurul varstei de 6 luni.  Cum singur? Nu se ineaca? Nu. Pe scurt cititi ce este autodiversificarea si consultati cateva site-uri extrem de utile pe aceasta tema.

Am scris la inceputul acestui blog si jurnal de diversifacare ca principala motivatie din spatele autodiversificarii copilasului meu este faptul ca am crezut de la inceput in naturalul oamenilor si mi-am dorit pentru fiul meu sa manance cu bucurie. Acum pot sa va spun ca simt cu adevarat ca fiecare copil stie sa aleaga ce i se potriveste in masura in care alegerile din farfurie sunt sanatoase si exista obiceiul mesei in familie.

Am fost incurajata sa urmez o metoda despre care stiam ca este medical ok, citisem si aveam exemple de succes de un exemplu matern: bunica mea. Azi ma priveste din cer dar cand am inceput autodiversificarea in urma cu aproape 3 ani si jumatate, buni era aici cu noi si m-a incurajat sa folosesc o tehnica de sute chiar mii de ani, modul in care ea si femeile romance isi crescusera copiii.
Buni a nascut si crecut 9 copii, toti alaptati si autodiversificati. 

Diversificarea naturala exista inca atunci cand buni nastea ultimul din cei 9 copii, cu mai bine de 50 de ani in urma. 

Am scris la inceput cu tot sufletul Manifest pentru diversificarea naturala  

Baby Led Weaning, tehnica bazata pe cartea cu acelasi nume scrisa de Gill Rapley, vorbeste tehnic despre autodiversificare pornind de la o problema mondiala a alimentatiei gresite oferite copilului din start. Efectele in lumea moderna a diversificarii prin pireuri si pasat se simt in diabet infantil, lipsa intelegerii hranei de catre copil si probleme mari de alimentatie pe parcursul vietii. Capitole din care, in special, inceputul le gasiti traduse pe acest blog.
 
Despre cum a decurs frumoasa experienta a autodiversificarii intr-un an de la inceputul ei si rezumatul cartii Baby-led Weaning: Helping Your Baby to Love Good Food am scris in doua materiale, parte dintr-un intreg. 

Diversificarea naturala: Cum sa incepem autodiversificarea - extrase din carte baby led weaning

Ghid de autodiversificare

Cum sa incepem autodiversificarea 


Cum oferim APA in autodiversificare
 Masa in familie - cheia de aur in autodiversificare 

Bebelusul mananca bucuros