miercuri, 8 august 2012

Ingurajarea si gandul bun

M-am gandit mult cum am putea "da mai departe" cu totii din ceea ce  simtim si cum putem incuraja alaptarea de acum inainte fara a fi altfel decat umani si cred cu certitudine ca raspunsul este sa dragostea. 

As vrea sa putem sa le putem oferim o floare tuturor mamelor care isi alapteaza copilasii in semn de incurajare si de sustinere pentru ca gestul lor cladeste o lume mai frumoasa pentru noi toti. Si mi-as dori sa putem face acest lucru nu doar in Saptamana Internationala a Alaptarii, intre 1-7 august.  Dar stiu ca este intr-un fel imposibil...
Asa ca va propun sa daruim un gand bun - o vorba spusa din suflet - un gest de multumire si incurajare fiecarei mame care isi alapteaza copilasul si pe care o cunoasteti sau pe care o intalniti. Poate chiar acelei mame necunoscute din parc pe care adesea ati vazut-o cum stinghera cauta o banca sa poata sa isi implineasca rolul sau ati intalnit-o in in trecere pe sejlongul vecin din satul de vacanta unde va aflati...dati-i mai departe "gandurile de dragoste". Incurajati-o. Prin tot ce face, ea ii ofera puiului ei mai mult decat hrana sanatoasa, ii ofera cea mai pura forma de dragoste materna. 

Iar acum, dupa sapte zile de discutii despre laptele matern si primul an in care am incercat sa fiu un sprijin pentru acest eveniment sarbatorit mondial va invit la lectura despre Saptamana Internationala a Alaptarii in Romania si nu numai postari pe bloguri si site-uri dedicate intr- o selectie frumoasa aici. (blogul este Alexcreste). Cu drag, voua tuturor, o zi frumoasa si plina de bucurie!