luni, 29 iunie 2015

Diversificarea naturala de la cartea Baby led weaning la practica de zi cu zi

Diversificarea naturala (BLW) despre care eu scriu este cel mai simplu si mai apropiat MOD OFERIT OAMENILOR pornind de la alaptarea exclusiva pana la sase luni si continuand cu laptele matern la cerere si cu hrana solida in combinatiile sanatoase pentru copilas dupa prima jumatate de an. Este totodata cel mai accesibil mod de a hrani si copilasii hraniti cu biberonul.

Acest blog este un raspuns la intrebarile voastre de parinti si modul meu de a da inapoi din bucuria ca puiul meu se hraneste singur fericit. 


Am crezut de la inceput in naturalul oamenilor si acum dupa cinci ani de parinte si intalniri cu mame, tati, zane si printi simt cu adevarat ca fiecare copil stie sa aleaga ce i se potriveste in masura in care alegerile din farfurie sunt sanatoase si exista obiceiul mesei in familie.

Diversificarea naturala se numeste astfel pentru ca mentorul meu in acest proces a fost mama mea. Ea m-a incurajat sa urmez o regula veche de sute de ani. Baby led weaning, autodiversificarea sau asa cum i-am spus eu "diversificare naturala" exista in familia mea cu buna stiinta de cand buni a mea nastea cei 9 copii, cu mai bine de 60 de ani in urma.  

Asa am ajuns sa scriu cu tot sufletul Manifest pentru diversificarea naturala  

CE E DIFERIT?
Diversificarea naturala - baby led weaning (tradus cu termenul "autodiversificare" in urma cu cinci ani in limba romana) presupune sa ii lasi oportunitatea copilului sa se hraneasca singur de la inceputul diversificarii, respectiv in jurul varstei de 6 luni.  Cum singur? Nu se ineaca? Nu. Pe scurt cititi ce este autodiversificarea


CARTEA DIVERSIFICAREA NATURALA IN LIMBA ROMANA
  Baby Led Weaning, tehnica bazata pe cartea cu acelasi nume scrisa de Gill Rapley, vorbeste tehnic despre autodiversificare pornind de la o problema mondiala a alimentatiei gresite oferite copilului din start. Efectele in lumea moderna a diversificarii prin pireuri si pasat se simt in diabet infantil, lipsa intelegerii hranei de catre copil si probleme mari de alimentatie pe parcursul vietii. Capitole din care, in special, inceputul le gasiti traduse pe acest blog.
Cartea a fost lansata tradusa in Romania si poate fi cumparata de aici: http://shop.totuldespremame.ro/cumpara/diversificarea-naturala-cel-mai-bine-pastrat-secret-al-parintilor-7561678


VIATA DE ZI CU ZI 
 
Am scris cu drag in perioada de glorie a diversificarii naturale cu primul meu copil cateva articole de how to: 
Despre cum a decurs frumoasa experienta a autodiversificarii intr-un an de la inceputul ei si rezumatul cartii Baby-led Weaning: Helping Your Baby to Love Good Food am scris in doua materiale, parte dintr-un intreg. 

Diversificarea naturala: Cum sa incepem autodiversificarea - extrase din carte baby led weaning

Ghid de autodiversificare

Cum sa incepem autodiversificarea 


Cum oferim APA in autodiversificare

Masa in familie - cheia de aur in autodiversificare 

Bebelusul mananca bucuros  


In site-ul Diversificarii naturale veti gasi multe articole cu idei si informatie utila de inceput sau chiar pentru copilasii mai mari.

Va multumesc pentru fiecare vizita si mesaj impartasit pe pagina de facebook Diversificarea  naturala.Sa fiti convinsi...cea mai mare sansa a vietii este sa fim parinti si sa invatam sa iubim inca o data viata alaturi de copiii nostri.

Fiecare parinte crede de cele mai multe ori ca el face tot ce este benefic copilasului. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu