joi, 2 august 2012

Interviu despre alaptare cu dr. Jack Newman

Pe 2 august, in cadrul Conferintei prilejuite de SIA 2012  va fi facut public acest interviu cu dr. Jack Newman.  Doctor pediatru cu o vasta experienta, promotor al alaptarii, fondator al primei clinici de alaptare, dr. Jack Newman a realizat un interviu pentru toate mamele din Romania.
Este extraordinar ca l-am avut in tara pe acest om si cred ca este si meritul Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare.
Interviul are o durata de aproximativ 7 minute si este subtitrat in limba romana. 

"Cred ca e important de subliniat faptul ca atunci cand mama nu alapteaza exista anumite riscuri atat pentru ea, cat si pentru bebelus" Dr. Jack Newman.




sau link-ul interviului aici :  http://www.youtube.com/watch?v=JqGDGCHErgI&feature=youtu.be

Stiu ca alaptarea este un subiect delicat si uneori nu putem vorbi despre asta pentru a nu ne supune la un sentiment de vinovatie si explicatii prietenele sau poate chiar mamele, in anumite cazuri, care nu au reusit sa alapteze desi si-au dorit. 
Dr. Jack Newman scrie un articol interesant si are un punct de vedere argumentat excelent pe aceasta tema. Articolul este tradus pe site-ul www.laptematern.ro iar linkul este aici  

Pentru ca se poate intampla sa nu functioneze acest site (tocmai mi-a scris google si mozilla inainte sa intru pe site faptul ca eu nu imi doresc de fapt sa intru pe acest site pentru ca nu este sigur fiind raportat pentru continutul sau) voi publica doua fragmente din articolul scris de Dr. Jack Newman  inceputul si o parte din sfarsit cu rol informativ.

"Unul din cele mai puternice argumente pe care îl oferă unii profesionişti din domeniul sănătăţii, agenţiile guvernamentale şi producătorii de lapte praf pentru copii, pentru a nu promova şi susţine alăptarea este acela că “nu trebuie să facem mama să se simtă vinovată pentru că nu alăptează”
Chiar şi unii consilieri în alăptare sunt dezarmaţi de acest truc “a nu face mama să se simtă vinovată”. Pentru că, într-adevăr, acesta nu este decât un truc. Este un argument pentru a distrage atenţia de la lipsa de cunoştinţe şi de înţelegere a profesioniştilor din domeniul sănătăţii cu privire la alăptare. Acest lucru le permite lor să nu se simtă vinovaţi pentru ignoranţă lor în ceea ce priveşte ajutorarea mamelor pentru a depăşi dificultăţile ce intervin în alăptare, care ar fi putut fi depăşite şi, de obicei, care ar fi putut fi prevenite, în primul rând, dacă mamele nu ar fi fost aşa de subminate în încercările lor de a alăpta. Acest argument, pare, de asemenea, a permite companiilor care produc lapte praf pentru copii şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii să ofere literatură şi mostre de lapte praf femeilor însărcinate şi proaspetelor mame fără nici un sentiment de vinovăţie, deşi este fost bine demonstrat că acestea, literatură şi mostrele, scad rata şi durata alăptării." [...]

"Deci, cum ar trebui să sprijinim alăptarea?
Toate femeile însărcinate şi familiile lor trebuie să cunoască riscurile hrănirii cu lapte praf.Toate ar trebui să fie încurajate să alăpteze şi toate ar trebui să obţină cel mai bun sprijin disponibil pentru a începe alăptarea imediat ce bebeluşul se naşte.Pentru că toate bunele intenţii din lume nu vor ajuta o mamă care are răni teribile la sâni din cauza unei proaste apucări a sânului de către bebeluş. Sau o mamă căreia i s-a spus, aproape întotdeauna în mod necorespunzător, că ea trebuie să oprească alăptarea din cauza administrării unor medicamente sau a unei boli.Sau o mamă a cărei producţie de lapte încă nu s-a stabilit din cauză că ea a primit informaţii greşite. Majoritatea mamelor eşuează în alăptare din cauza proastei consilieri a unor profesionişti din domeniul sănătăţii, acesta fiind, de multe ori, singurul motiv! În cazul în care mamele obţin informaţii despre riscurile hrănirii cu lapte praf şi decid să-şi hrănească bebeluşii cu lapte praf, atunci înseamnă că au luat o decizie informată.Aceste informaţii nu ar trebui să provină de la companiile care produc laptele praf, cum se întâmpla de obicei.Pamfletele companiilor oferă anumite avantaje ale alăptării şi apoi implică faptul că şi laptele lor praf este aproape, de fapt, la fel de bun ca laptele matern.În cazul în care mamele obţin cel mai bun ajutor posibil în alăptare şi găsesc că alăptarea nu este pentru ele, nu-i nici o supărare. Este important de ştiut că o mamă poate trece cu uşurinţă de la alăptare la biberon. În primele zile sau săptămâni fără nici o problemă prea mare. Dar nu acelaşi lucru este valabil şi pentru trecerea de la biberon la alăptare. Este adesea foarte greu sau chiar imposibil, deşi nu întotdeauna. În cele din urmă, cine se simte vinovată că nu a putut alăpta? Nu femeia care face o alegere informată, de a trece la biberonul cu lapte praf. Este femeia care a vrut să alăpteze, care a încercat, dar nu a putut să alăpteze. Pentru a preveni acest sentiment de vinovăţie al mamelor, pentru că nu au alăptat, este necesar, nu să se evite promovarea alăptării, ci promovarea alăptării cuplată cu sprijin bun, cunoştinţe multe şi ajutor iscusit."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu